in ,

2023 Toyota Crown ailesi ile tanışın: yeni bir tasarım ve dört farklı gövde stili

2023 Toyota Crown ailesi ile tanışın: yeni bir tasarım ve dört farklı gövde stili

Toyota, sadece bir crossover sedan şasisi ile Toyota Crown 2023’ü değil, aynı zamanda ailenin diğer versiyonlarını da bir konsept şeklinde sundu. Taç ayrıca sedan ve SUV şeklinde satılacak.

Uzun yıllar benzersiz amblemi ile sedan formunda üretilen ve halen Japonya’da ve bazı yabancı ülkelerde satışı devam eden Toyota Crown, otomotiv dünyasındaki değişime direnemedi. Yeni Toyota Crown 2023, yeni tasarımı ve crossover sedan gövdesiyle karşınızda.

Toyota Crown 2023 özellikleriyle neler sunuyor?

Toyota Crown 2023, fotoğraflarda görüldüğü gibi dış cephede de iki tonlu bir kombinasyonda tercih edilebilir. Otomobilin ön kısmı ise Japon üreticinin yeni tasarım diline uygun olarak tasarlandı. İnce LED ışıklar, çıkıntılı burun üzerinde bir ışık şeridi ile birleştirilmiştir. Altta, parlak siyah detaylarla çevrili büyük bir ızgara, dikey hava girişleri ve alttan uzanan mat bir krom kaplama bulunur.

Arkaya doğru eğimli tavan çizgisi ve C sütunundaki yükseltilmiş omuz çizgisi ile dikkat çeken modelin iki tonlu jantları 19 inç ile 21 inç arasında değişiyor. Arkada, bir uçtan diğer uca uzanan LED ışıklar Toyota logosunda birleşiyor. Altta büyük bir “taç” metni var. Tampon, çamurluklar ve eteklerdeki siyah plastik ekler yeni tepeye çapraz bir görünüm kazandırıyor.

Yeni Toyota Crown’un boyutlarına baktığımızda 4.928 mm uzunluğunda, 1.839 mm genişliğinde, 1.539 mm yüksekliğinde ve 2.850 mm dingil mesafesine sahip olduğunu görüyoruz. Bu da onu ülkemizde de satılan Camry’den biraz daha uzun bir model yapıyor. Dingil mesafesi 25 mm uzunluğunda ve tepenin genişliği Camry ile aynı.

İç mekan ve ekipman

Otomobilin iç kısmında, fiziksel kontrollere sahip üç kollu bir direksiyon simidi ve hemen arkasında 12,3 inç dijital gösterge paneli bulunuyor. Merkezde 12,3 inç Toyota Audio multimedya sistemi var. Bulut tabanlı navigasyon da sağlayan sistem, kablosuz güncelleme desteği alıyor ve ayrıca “Hey Toyota” komutu ile aktif bir akıllı asistana sahip.

ABD pazarına yeni haliyle dönecek olan Toyota Crown, ayarlanabilir koltuklar, sekiz yönlü ısıtma, kumaş ve Softex döşeme, çift bölgeli otomatik klima, kablosuz cep telefonu şarjı ve 6 hoparlörlü ses sistemi gibi donanımlar sunuyor. . giriş seviyesinden. Üst versiyonlarda ısıtmalı ve havalandırmalı deri ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar, yağmur sensörü, panoramik cam tavan, 11 hoparlörlü JBL ses sistemi ve adaptif süspansiyon gibi donanımlar görüyoruz.

Motor Seçenekleri

Kaputun altında 2,5 litrelik dört silindirli bir motor, iki elektrik motoru, bir e-CVT ve yeni geliştirilmiş bir nikel-metal hidrit pilden oluşan hibrit bir sistem bulunuyor. Toyota, bu motorun teknik detaylarını açıklamadı. Crown Platinum, yeni Hybrid Max ünitesini içeriyor. 2.4 litrelik dört silindirli motor ve önde elektrik motorundan oluşan bu sistem, altı ileri otomatik şanzımana sahip. Söz konusu sistem toplamda 340 beygir güç üretiyor.

Tüm modeller, arka aksta bir elektrikli tahrik içeren yarı zamanlı dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılmıştır. Crown Platinum ise gücün %80’ini arka tekerleklere aktarabilen daha gelişmiş E-Four Advanced AWD sistemine sahip. Bu versiyonun da yüksek güçlü, su soğutmalı (arka) bir elektrik motoru kullandığından bahsediliyor.

Dört farklı vücut tipi

Toyota, crossover sedan’ın şasisine sahip olan yeni tepeye ek olarak, konsept şeklinde üç farklı gövde tipi sundu. Yeni Crown serisini oluşturan bu araçlar sırasıyla sedanlara, kompakt crossover’lara ve büyük SUV’lara dönüşüyor. Bu modellerin tamamı 2023 ile 2024 yılları arasında piyasaya sürülecek. Yeni Toyota Crown tasarımlarını ve diğer gövde tiplerini aşağıdaki galeride görebilirsiniz:


bu haberler mobil uygulamamız kullanarak indirin
İstediğiniz zaman okuyabilirsiniz (çevrimdışı bile):

DH Android uygulamasını indirin
DH iOS Uygulamasını İndirin



Source link

Written by Değişik Adam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzel sanatlar liselerinde tiyatro bölümü görünecek

Güzel sanatlar liselerinde tiyatro bölümü görünecek

rFactor 2'nin GeForce NOW'a geleceği de açıklandı

GeForce NOW’a 4 yeni oyun eklendi!