Yüksek rekabet zayıfları yok edecek
Çinli birinci sınıf elektrikli araç üreticileri Nio ve Xpeng, Geely’nin Zeekr birimi ve Stellantis destekli Leapmotor gibi şirketler, artan kayıplarını azaltmak ve rekabete ayak uydurmak için yeni modeller tanıtıyor ve maliyet düşürücü önlemler alıyor. Ama sadece BYD, Lee Carr Huawei tarafından desteklenmektedir eşsiz Büyük adamlar şu ana kadar beğendiler Kâr elde edebildim.
Analistler, pazarın doygunluğa ulaşması ve yurt dışı satışların yüksek tarifeler nedeniyle yavaşlaması nedeniyle şirketlerin maliyetleri kontrol etmede daha verimli hale gelmesi gerektiğini söylüyor. Aksi halde sektörün dar çemberinde kendilerine yer bulamayacaklar. Chen Jinzhou, endüstriyel danışmanlık şirketi Shanghai Mingliang Auto Service’in CEO’suŞöyle ekledi: “Pazar yeni bir aşamaya girdi ve tüm şirketler yakında bunu yapacak.” Ya tamam ya da devam et “Bu anla yüzleşmesi bekleniyor.” Diyor.
Yüksek kapasite, düşük talep
50 şirketten 8’i ayakta kalacak
Xpeng’in CEO’su Xiaopeng’dirNeredeyse bu sektörde faaliyet gösteriyor 50 fabrikadan yalnızca sekizi 2027’ye kadar ayakta kalabilecek O tahmin ediyor Hızla büyüyen bu sektörde küçük üreticiler yoğun rekabete dayanamayacak. Diyor. Xpeng, güçlü talep gören yeni modelleri sayesinde 2025 yılında finansal açıdan istikrarlı ve hatta kârlı olmayı hedefliyor. Şirketin başkanı Brian Go, son çeyrekte zararlarını yüzde 53,5 oranında azaltmayı başardıklarını belirtti. Atlama sürüşü bende Hatırlamak 2025 yılında kârlı olmayı planlıyor. Yeniyeni modeller ve daha uygun fiyatlı Firefly markasının desteğiyle 2026’da kâr elde etmeyi bekliyor.
Çinli üreticiler, ABD ve Avrupa Birliği’nin uyguladığı yüksek gümrük vergileri nedeniyle küresel pazarda büyümekte zorlanıyor. Avrupa Birliği geçtiğimiz aylarda Çin yapımı elektrikli otomobillere yüzde 35,3’e kadar ek vergi getirme kararı almıştı. Bu vergiler, %10’luk standart gümrük vergilerine ek olarak önümüzdeki beş yıl boyunca geçerli olacak. ABD, Çin’den ithal edilen elektrikli otomobillere uygulanan gümrük vergilerini yüzde 25’ten yüzde 100’e çıkardı. Türkiye ayrıca Çin’den gelen tüm araçlara yüzde 40 oranında ilave gümrük vergisi uygulamaya başladı. Dolayısıyla Çinli üreticilerin Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği gibi dev otomobil pazarlarında varlık göstermeden ayakta kalabilmeleri beklenmiyor.
Bu haber Mobil uygulamamız Kullanarak indirin
İstediğiniz zaman okuyabilirsiniz (hatta çevrimdışı):