in ,

Çocuğunuza farklı bir hayat vaat eden “Waldorf Eğitim Yaklaşımı” nedir?

Çocuğunuza farklı bir hayat vaat eden “Waldorf Eğitim Yaklaşımı” nedir?




Çocuğunuzu bebeklikten büyütmeyi ve geliştirmeyi düşünüyorsanız ve kendiniz için bir şeyler katmak istiyorsanız, bekliyoruz. Çocuğunuzun kişiliğini 7 yaşına kadar belirleyen ve onlara tamamen farklı bir yaşam vaat eden Waldorf öğrenme yaklaşımını yakından inceliyoruz.

Bugün birçok genç ebeveynin çocukları için ortak bir kaygısı var: eğitim. Geleceklerini çok önemsiyor, eğitimlerini ve kişisel gelişimlerini düşünüyoruz. Eğitim yaklaşımını henüz bebeklik dönemindeyken belirlemek, önce anlamak sonra uygulamak çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir.

Bu yazı ile genç ebeveynlerin çocukları ile ilgili tüm endişelerini ve endişelerini ortadan kaldıracağız. “Baba tavsiyesi” dizisi başladık. İlk ele alacağımız konu eğitimdir. Bu bağlamda ortaya çıkan Waldorf eğitim yaklaşımı Daha yakından bakacağız. Hazırsanız başlayalım.

Çocuğunuzun 7 yaşından önce büyük başarılar elde etmesini sağlayan düzene ve bilime dayalı bir eğitim yaklaşımı: Waldorf.

Waldorf eğitim yaklaşımı, Avusturyalı filozof Rudolf Steiner tarafından kurulmuştur. antropozofi* İlkeleri birleştiren bir eğitim yaklaşımıdır.1919 yılında Almanya’nın Stuttgart şehrinde kurulmuştur. waldorf okulu Köklenmeye başlayan Waldorf eğitim anlayışı; düzen, bilimi ve ezoterizmi benimsedi.

Belki bu çok derin bir bilgi olacak, ama önemli: Sadece bu konuda yetkin kişilerle bilgi alışverişine dayanan ezoterik hareket, 1919’da Almanya’da zaten ivme kazanıyordu. Rica etmek Waldorf eğitim yaklaşımı/modeli işte nasıl oldu. Bilgeliğin anahtarının yalnızca kişinin kendisinde olduğunu iddia eden antroposofinin felsefi akımına dayanan Waldorf eğitim yaklaşımı, çocuğunuzun kişiliği için ilk 7 yılın büyük önem taşıdığını savunur.

Ebeveynler için bir rehber görevi gören Waldorf eğitim yaklaşımının temel kuralları:

  • Çocuklar yarış arabası değil
  • Doğa ile temasa geçin
  • onlara oynamayı öğret
  • Bir hikaye anlatıcısı olun
  • Takvim
  • sanat, sanat, sanat

Çocuklar birer bireydir, yarış arabaları değil:

En temel Waldorf kurallarından biri, asla diğer çocuklarla rekabet etmemenizdir. Bunu yaparsanız, çocuğunuz kendinizi karşılaştırdığınız diğer insanlara dönüşmeye başlayacaktır. Bu nedenle filozof Rudolf Steiner çocuklara “çalışma kitabıBir başka deyişle çocuğu anlamak ve anlamak, sadece eğitimden sorumlu eğitimcilerin değil, annesi ve babası dahil herkesin yapması gereken bir davranıştır.

Her çocuğun birey olarak farklı ihtiyaçları vardır ve her çocuk farklı ihtiyaçlarla gelişir. Çocukları bireysel olarak incelemek ve öğrenmek gerekir. Bu nedenle Waldorf yaklaşımındaki çocuklar onlar bireyler hatırlatılmalıdır.

Doğa ile temasa geçin

Doğa ile sıklıkla iletişim kuran çocuklar; daha iyi bireyler olurlar, dünyaya ve hayata karşı saygılı bireyler olurlar. Doğayı anlayan çocuk, sonraki yaşamında daha iyi bir toplum için çabalar. Waldorf yaklaşımı doğayla iç içe olacak, ağacı sevecek, böcekleri korkmadan gözlemleyecek, her çiçeğin kokusunu bilecek; kısaca doğayı bilen insanların eğitimi hedeftir.

Onlara gerçek oyuncaklarla oynamayı öğretin:

Örneğin Waldorf yaklaşımına uygun oyuncakların yüzleri veya elleri yoktur. Bu ifadesizlik ilk başta gelişigüzel görünse de çocuklar bu ifadeleri ifadesiz oyuncaklar için görselleştirir ve bu da yaratıcılıklarını tetikler.

Doğal ve kendini ifade etmeyen oyuncaklar çocuğun yaratıcılığını geliştirirken, çocukta herhangi bir duygu uyandıramaz. Eğer bir çocuksanız, sürekli gülümseyen bir bebeğin ifadesini ağlama ile değiştiremeyeceksiniz ve ağlamaya yol açan üzüntü hissini öğrenmeniz zor olacaktır. Duygusal olarak, çocuğunuz oyuncağın nasıl davranmasını istiyorsa öyle olmalıdır.

Waldorf oyuncakları karton, koniler, kabuklar, bir yaprak kağıt, ağaç dalları vb. Doğada meydana gelen her şey olabilir. Çocuğunuzu endüstriyel oyuncaklardan uzak tutmalı, onun yerine doğayla bütünleştirmeli ve hayal güçlerini desteklemelisiniz.

İyi bir hikaye anlatıcısı olun:

“Bir çocuğun zeki olmasını istiyorsanız, ona hikayeler anlatın; Onun bir dahi olmasını istiyorsanız, daha çok hikaye anlatın.”

Waldorf yaklaşımına göre çocuklara masallar anlatılarak zeka gelişiminin desteklenmesi çok önemlidir. Çocuk masalları dinleyerek hayal kurmayı ve betimlemeleri canlandırmayı öğrenecektir. Bir hikaye okumak, çocuk için bir yerden bir bağlantı almak anlamına gelir, ancak bir hikaye anlatmak ve anlatılan hikayeden sonuçlar çıkarmak Çocuğun hayal gücünü geliştirir.

Çocukla günlük rutin:

Bir çocukla günlük bir rutininiz olmalı. Örneğin sabah uyandığında aynı şarkıları söyleÖğle yemeği zamanı, aile zamanı, çocuğun güven duygusunu artıran aktiviteler gibi görünüyor.

Dünyanın dönüşü, aylar, mevsimler, meyve ve sebzelerin mevsimleri hakkında bir hikaye bile çocuğun doğayı, dünyayı ve evreni anlaması için büyük önem taşır.

sanat sanat sanat

Waldorf yaklaşımında en büyük yeri “sanat” kaplar. Çocuğu sanata yönlendirmek ve sanatçı kişiliğini ortaya çıkarmak çok önemlidir. Waldorf yaklaşımına göre çocuk, enstrüman çalmayı öğrenmeli ve başka bir sanat dalı ile ilgilenmeli. Bu yaklaşıma göre sanat, çocuğun kendini ifade etmesi ve duygularını ifade etmesindeki en önemli unsurlardan biridir.

Türkiye’de Waldorf eğitim yaklaşımı sunan kurumları keşfedin:

İlginç bir şekilde “basit, basit” diye tanımladığımız doğal oyuncakların fiyatları Türkiye’de oldukça yüksek. Waldorf yaklaşımıyla verilebilecek oyuncakların fiyatlarından şikayet ediyorsanız, onları evde kendiniz yapmayı da deneyebilirsiniz.

Ancak Waldorf eğitimi verdiğini iddia eden birçok okul var, bu okulları dikkatli bir şekilde araştırmanızı öneririz. Waldorf eğitimi geçmişi olmayan insanlarla çalıştıklarını da görebilirsiniz.

Source link

Written by Değişik Adam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Boğaziçi Üniversitesi Bilim ve Teknolojide Kadın Liderler Zirvesi 19 Mart'ta başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi Bilim ve Teknolojide Kadın Liderler Zirvesi 19 Mart’ta başlıyor

Assassin's Creed Odyssey Game Pass'e geldi

Assassin’s Creed Odyssey Game Pass’e geldi